TV K3

android aplikacija

instaliraj

Vasić: Mektić da podnese ostavku

Vasić: Mektić da podnese ostavku

Potpredsjednik Ujedinjene Srpske Kostadin Vasić izjavio je danas da ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić treba da podnese ostavku, jer je doprinio razvoju migrantske krize u BiH i Republici Srpskoj.

Vasić je na konferenciji za novinare u Zvorniku rekao da Srpska i BiH upravo imaju problem sa neposobnošću Ministarstva bezbjednosti, koje vodi, kako kaže, nesposobni Mektić, koji i dalje tvrdi da je BiH spremna da prihvati migrante.

– Mektić je rekao da su institucije BiH spremne – Ministarstvo bezbjednosti, OBA, SIPA, da odgovore adekvatno na najezdu migranata – a pokazalo se da nisu, govorio je da je BiH dobila oko pet miliona KM da formira centre za prihvat migranata – pa opet ništa. Sve što je do sada govorio samo su lažna obećanja – rekao je Vasić, koji je i član Odbora za bezbjednost Narodne skupštine Srpske.

Prema Vasićevim riječima, narod Republike Srpske i BiH od lažnih obećanja i nesposobnosti Mektića nema ništa.

On kaže da je Mektić pogoršao odnose sa službama bezbjednosti Srbije i Hrvatske i da je nedovoljno sarađivao sa MUP-om Republike Srpske na rješavanju migrantske krize.

– Lažno predstavljanje nesposobnog ministra Mektića dovelo je do toga da u pograničnim predjelima Zvornika, Gradiške, Bihaća i drugim mjestima ima problema sa migrantima koji se teško rješavaju, jer su službe na nivou BiH potpuno zakazale – naglasio je Vasić.

Vasić je rekao da Ujedinjena Srpska predlaže da sadašnji Savjet ministara, koji je pokazao svoju nesposobnost, ode što prije i da se formira novi Savjet ministara koji će se uhvatiti u koštac sa ovim problemima.

– Novi Savjet ministara i novi ljudi koji budu izabrani ozbiljno će shvatiti da i Republika Srpska i BiH imaju problema sa migrantima, kojih će, prema nekim najavama, biti daleko više, te da budu spremni da se suoče s tim – rekao je Vasić.

Govoreći o nadležnosti organa u BiH povodom migrantske krize, Vasić je rekao da Mektić tokom svog mandata ni to nije mogao da riješi, a predstavljao se kao neko ko potpuno kontroliše sve bezbjednosne službe.

– Policija Republike Srpske nema drugih ovlašćenja, osim što migrante koje otkrije preda terenskim kancelarijama Granične službe BiH – rekao je Vasić.

Vasić je pitao “zašto predsjednik Amerike Donald Tramp ne angažuje ministra Mektića da riješi problem sa migrantima na američko-meksičkoj granici, pošto se Mektić hvali da sve zna, sve može i sve rješava”.

SRNA

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.