Usvojen Prijedlog rebalansa budžeta Skupštine grada Prnjavor: Kasa uvećana za 3,5 miliona KM (FOTO/ VIDEO)

December 4, 2023, 12:01 pm

Skupština grada Prnjavor usvojila je danas Prijedlog rebalans budžeta za ovu godinu na osnovu kojeg je budžetski okvir uvećan za 12,46 odsto ili 3.480.000 KM i sada iznosi 31.400.000 KM

Rebalanskom budžeta grada Prnjavor za ovu godinu, budžetski okvir je uvećan za 12,46% ili 3.480.000 KM u odnosu na usvojeni budžet. Obrazlažući usvajanje rebalansa, načelnik Odjeljenja za finansije Aleksandar Njegomirović navodi da su izvršene minimalne korekcije u odnosu na dokument nacrta. Budžetski okvir je objašnjava, ostao identičan i iznosi 31.400.000KM.

“Te izvršene korekcije se zapravo tiču preporuka Ministarstva finansija i time smo izvršili preraspodjelu budžetskih sredstava u okviru Odjeljenja gradske uprave. 20.000KM su umanjena sredstva koja su pripadala Odjeljenju za urbanizam i Odjeljenju za stambeno komunalne investicije, a sa druge strane, sredstva su povećana Odjeljenju za finansije i Odjeljenju za lokalni ekonomski razvoj i društvene djelatnosti. Drugih izmjena nije bilo i ovim smo faktički usvojili rebalans budžeta i moći ćemo da realizujemo one stvari koje su predviđene istim”, kaže Njegomirović.

Opozicija nije glasala za rebalans budžeta. Kažu da njihovi nekadašnji amandmani, ranije nisu usvojeni, dok su se sada našli u dokumentu rebalansa budžeta.

“Ukoliko je prošle godine usvojen dobar plan budžeta, onda naredne godine ne bi trebalo da dolazi do rebalansa. Tu se ne slažemo sa tim, a najviše zbog toga što smo prošle godine tokom usvajanja plana budžeta imali neke amandmane, koji su odbijeni i Skupština ih tada nije prihvatila, a sada u rebalansu budžeta vidimo da te neke stvari koje smo mi predlagali, čak su i usvojene, ali bilo je bitno samo da ne budu naš prijedlog” , kaže šef Kluba odbornika SDS-a u Skupštini grada Prnjavor Velibor Trivičević.

Primjedbe opozicije nisu opravdane, poručuje predsjednik gradske skupštine.

“Svakako da ne stoje primjedbe opozicije, da ako je planirano nešto u početku, da se tako treba i ostvariti. Prije svega priliv finansijskih sredstava, trošenje i primici su nešto što je veoma fleksibilno u toku godine i gotovo sve lokalne zajednice i Republika rade rebalans”, kaže Željko Simić, predsjednik Skupštine grada Prnjavor.

Na prijedlog gradonačelnika Tomaša pred odbornicima se našao i nacrt plana kapitalnih ulaganja za narednu godinu. Između ostalog, predviđeno je rekonstrukcija gradskih ulica, putne, kanalizacione i vodovodne mreže, školskih i drugih objekata, kao i izgradnja objekta kino dvorane.

Iz opozicije poručuju – stavke u nacrtu nabrojane taksativno, materijal stigao kasno.

Skupština je usvojila i Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Plana kapitalnih ulaganja za ovu godinu, Prijedlog odluke o vrijednosti boda za plaćanje komunalne naknade, kao i Program rada Skupštine grada Prnjavor za narednu godinu.

Izvor: TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *