Uskoro novi projekti: Omladinski centar Prnjavor proslavio drugi rođendan (FOTO)

September 21, 2022, 2:25 pm

Omladinski centar Prnjavor proslavio je drugi rođendan. Iza ovih mladih ljudi su dvije godine uspjeha, ideja, projekata i druženja.

Uz neformalno druženje i ocjenu da su uspjeli da daju značajan doprinos razvoju lokalne zajednice, Omladinski centar Prnjavor proslavio je drugi rođendan. Predsjednica Dajana Bašić kaže da je ponosna zbog toga što su mladi okupljeni u Centru uspjeli da se nametnu kao organizacija koja okuplja mlade ljude. Već od idućeg mjeseca kreću novi projekti.

“Prije svega jedan ekološki projekat. To je jedna potpuno nova tema, kojom se bavi naš Omladinski centar, a do sada se nismo doticali toga, što ne znači da je manje bitno, nego jednostavno sada smo prepoznali da je možda trenutak da se i sa tim pozabavimo. Zaista je bitno očuvanje same životne sredine i svega što nas okružuje, tako da ćemo sa mladima još više da radimo na tu temu, u narednom periodu. Pored toga, kroz projekat “Kultivišem se”, koji počinje od oktobra mjeseca zadržaćemo formu rada kroz forume sa mladima, gdje ćemo obrađivati nove teme, imaćemo nove paneliste, zanimljive teme i razgovore, tako da vjerujem da će mladima biti zanimljivo i na tim aktivnostima”, rekla je predsjednica Omladinskog centra Dajana Bašić.

Sve aktivnosti Omladinskog centra u protekle dvije godine podržane su i od lokalne zajednice.

“Aktivnosti koje ovo Udruženje provodi pokazalo je da na našu omladinu možemo svakako da računamo. U ovoj godini takođe smo u budžetu opštine Prnjavor predvidjeli “startup” podsticaj za mlade preduzetnike, a takođe ispratili smo mnoge projekte koje je Omladinski centar radio”, rekao je načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti opštine Prnjavor Ljubiša Šikarac.

Omladinski centar trenutno broji oko 35 članova. U protekloj godini realizovali su projekat „Forum“, dječije igralište, koje se nalazi preko puta prostorija Centra i prvu muzičku sobu.

Izvor: TV K3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *