Upoznajte Turiu Pitt. Zato što je vrijedi upoznati.

August 27, 2014, 9:04 am

Novo izdanje autralijskog magazina predstavlja pravu inspiraciju. Turia Pitt (26) je u šumskom požaru zadobila opekotine koje pokrivaju 65 procenata njenog tela i pravi je simbol neverovatne životne borbe.

Njen život se promenio u septembru 2011. godine dok je učestvovala u ultramaratonu u Australiji. Iznenadni šumski požar bio je brži od mlade maratonke koja nije uspela da pobegne od vatrene stihije. Od tada je na njenom telu izvršeno 100 operacija a više od 864 dana provedenih u bolnici lekari su se borili za njen život.

Danas je ova hrabra inženjerka rudarstva motivacioni govornik i pisac. Član je komisije za dodelu godišnje školarine Women of the Future koju dodeljuje upravo Women's Weekly magazin, zbog čega je postavljena na naslovnicu.

Urednica Helen McCabe tvrdi da je od trenutka kada je Turia stala pred foto aparat bilo jasno da naslovnica za jul 2014. godine pripada njoj.

“Svaki pokušaj da se opiše magija i lepota ove žene zvučaće kao fraza ili kliše. Ipak, nikada nisam upoznala tako izuzetnu osobu,” rekla je Helen.

Dirljiva priča hrabre maratonke koja i dalje zrači lepotom dotakla je ljude širom sveta, a Turia na kraju zaključuje:”Za mene je samopouzdanje jednako lepoti.”

 

(Lovesensa)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *