Umro Džejkob Rotšild: Toretičari zavjera ga svrstavali među vladare svijeta

February 26, 2024, 12:45 pm

Finansijer i član bankarske porodice Rotšild, lord Džejkob Rotšild, preminuo je u 87. godini, saopštila je njegova porodica.

“Naš otac Džejkob je bio izuzetno prisutan u životima mnogih ljudi, vrhunski finansijer, šampion umjetnosti i kulture, odan javni službenik, strastveni pobornik dobrotvornih ciljeva u Izraelu i jevrejskoj kulturi, strastveni zaštitnik životne sredine i veoma voljen prijatelj, otac i djeda. Biće sahranjen u skladu sa jevrejskim običajem u krugu porodice”, naveli su njegovi najmiliji.

Džejkob Rotšild karijeru je započeo u porodičnoj banci, NM Rothschild & Sons, 1963. godine, a 1980. godine je sa Markom Vajnbergom osnovao tadašnju “J Rothschild Assurance Group”, sada “St James's Place”.

Takođe je osnovao “Windmill Hill Asset Management”.

Rotšild je bio i zamjenik predsjednika tadašnje televizije BSkyB, a bio je i predsjednik povjerenika u Nacionalnoj galeriji, prenosi Telegraf.

Podsjećamo, Džekojb Rotšild je jedan od najčešće spominjanih aktera teorija zavjera, koje su ga stavljale među nekolicinu tzv. vladara svijeta iz sjenke, što je u suprotnosti sa njegovom zvaničnom biografijom.

Glassrpske.com (Foto: arhiva)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *