Ultramaraton gradonačelnika Bijeljine: Petrović kreće pješke prema Banjaluci

May 24, 2023, 11:08 am

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović ispunio je dato obećanje i danas će pješke krenuti u višednevno putešestvije prema Banjaluci.

Petrović, koga su zbog neobične ideje da krene na ultramaraton prema Banjaluci pojedinci već nazvali “bijeljinskim Forestom Gampom”, preko Fejsbuka je objelodanio da danas kreće na “Marš časti za ozdravljenje Republike Srpske”, te da će, kako je planirao, to putešestvije trajati od 10 do 14 dana.

– Kucnuo je čas da na jedan drugačiji način pokažemo da se ne mirimo, da nismo stado ovaca, da nismo kukavice već da smo ljudi koji traže pravdu i dostojanstven život – objavio je Petrović.

On je, između ostalog, otkrio da će njegovo pješačenje do najvećeg grada Srpske svakog dana, imati “svoju posebnu tematiku i nosiće posebne poruke”, te da će se potruditi da “sva Ministarstva pojedinačno svakoga dana podsjeti sa tim šta Bijeljini treba”, kao i da ukaže na “zločine počinjene prema Bijeljini i njenim građanima”.

Svečanu zakletvu “sa tri prsta” Petrović je, podsjećamo, dao 8. februara pred kamerama, kada je skupštinska većina u Bijeljini donijela odluku o pokretanju procesa njegovog opoziva.

Obraćajući se javnosti Petrović je posebnu poruku i obećanje imao za Milorada Dodika, koga je nazivao “CIK predsjednikom”.

– Vidimo se u Banjaluci, CIK predsjedniče. Odgovorno i svjesno im poručujem da ih u Bijeljini čeka politički kraj. Kada polome zube i kada opoziv ne uspije, uzeću zastavu Republike Srpske, zastavu grada Bijeljina i zastavu Srpske demokratske stranke, ići ću pješke od Bijeljine kroz Brčko, Šamac, Modriču, Doboj i druge opštine, zajedno sa narodom i ići ka Banjaluci, a tamo ćemo se vidjeti, CIK predsjedniče – poručio je tada Petrović.

(Srpskainfo – FOTO: BN/TV/YOUTUBE/SCREENSHOT)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *