Ukrajinci tvrde da su uništili ruski vojni konvoj, Rusi da vozila nisu ni ušla u Ukrajinu

August 15, 2014, 6:38 pm

Posle razgovora koji je Porošenko obavio sa britanskim premijerom Dejvidom Kameronom. u saopštenju je navedeno da je „značajan deo ove opreme tokom noći uništen artiljerijom“.

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) negirala je optužbe zvaničnika EU i NATO izrečene na bazi tvrdnji britanskih medija, da je kolona ruske vojske sinoć ušla u Ukrajinu pod okriljem konvoja humanitarne pomoći.

Ministarstvo odbrane Rusije navelo je u saopštenju da ruske vojne snage nisu noćas prešle granicu i ušle na teritoriju Ukrajine.

“Nikakav ruski vojni konvoj nije prešao rusko-ukrajinsku granicu bilo noćas, bilo tokom dana”, ističe se u saopštenju Ministarstva odbrane, koje je ocenilo da su tvrdnje Ukrajine “neka vrsta fantaziranja”.

Prethodno je generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen da je tokom prošle noći Rusija ušla u Ukrajinu, preneli su zapadni mediji, koji se pozivaju na izveštaje britanskih listova “Gardijan”” i “”Telegraf” o ulasku kolone ruskih vojnih vozila u Ukrajinu.

Slične tvrdnje uz pozivanje na iste izvore izneli su i neki šefovi diplomatije država EU koji danas zasedaju u Briselu povodom Iraka i Ukrajine.

Istovremeno, ruski humanitarni konvoj sa 280 kamiona pomoći za stanovništvo istočne Ukrajine već danima čeka na granici odobrenje ukrajinskih vlasti da uđe u zemlju.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da skreće pažnju na “intenziviranje vojne akcije ukrajinskih snaga da bi se zaustavio prelazak granice humanitarnog konvoja” koji je poslat u dogovoru Kijeva i Moskve. TANJUG

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *