Ukinuta oslobađajuća presuda: Službenicima RUGIPP-a novo suđenje za zloupotrebu tešku 7,43 miliona

September 23, 2022, 9:40 am

Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je oslobađajuću presudu Aleksandru Deuriću, pomoćniku direktora RUGIPP-a, Draganu Gruloviću, načelniku Odjeljenja za nadzor kao i službenicama za pravne poslove Doris Kremenović i Željki Milinković.

Kako nam je potvrđeno, predmet je vraćen na novo suđenje Okružnom sudu u Banjaluci.

Dvojica šefova i saradnici u Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko pravne poslove (RUGIPP), optuženi su za zloupotrebe teške 7,43 miliona maraka.

Deurić, Grulović i Kremenović optužnicom se terete za iskorištavanje službenog položaja, odnosno da su nezakonito omogućili da firma “Naš Dom” a.d. Banjaluka stekne pravo svojine nad zgradom i pomoćim objektom u banjalučkoj Grčkoj ulici čime su im pribavili 2,18 miliona KM.

Grulović i Kremenović  su bili optuženi da su nezakonito omogućili da firma “Građa” stekne pravo vlasništva na parcelom od 33.000 kvadrata čime je Banjaluka oštećena za 5,25 miliona KM.

Grulovića i Milinković treća tačka optužnice tereti za trgovinu uticajem, odnosno da su dogovarali obustavu istrage u predmetu “Varnica Marija” koju je vodilo banjalučko Okružno javno tužilaštvo.

(Nezavisne – Foto: Ilustracija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *