Fudbalom protiv stigme i diskriminacije osoba sa Daunovim sindromom i žena (FOTO)

April 24, 2024, 2:08 pm

U organizaciji “Daun sindrom centra” Banjaluka i Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, a pod pokroviteljstvom ambasador osoba sa Daunovim sindromom prof. dr Vlade Đajića, danas je u Banjoj Luci odigrana utakmica “Fudbalom protiv stigme i diskriminacije osoba sa Daunovim sindromom i žena“ koja je odigrana u Sportskoj dvorani “Centar”.

Djevojke i momci iz “Daun sindrom centra” i UKC Republike Srpske odmjerili su snage na fudbalskom terenu sa radnicama M-tel kompanije, rukometašicama i rukometašima banjalučkog „Borca“ i ostvarili su ubjedljivu pobjedu. Cilj ovog događaja je otklanjanje stigme i diskriminacije osoba sa Daunovim sindromom, ali i diskriminacije žena.
Podrška za utakmicu stigla od kompanije „Mtel“, ŽRK „Borac“, ŽKK „Orlovi“ Banjaluka i SC „Borik“.
Prema riječima Zorana Jelića, direktora DSC Banjaluka zanimljivo je da je generalni direktor „M-tel“-a Jelena Trivan igrala za tim DSC Banjaluka.
„Jelena je iskreni i dokazani prijatelj osoba sa Daunovim sindromom, ona ih voli baš onakvim kakvi oni zaista i jesu, a to saznanje za ovu populaciju jeste prava sreća u životu. Zahvaljujem se M-tel-u koji je u nekoliko navrata pomagao DSC Banjaluka a, zadnji je kupovina kombija koji je ove godine uručen DSC Banjaluka“, rekao je Jelić.
Ambasador osoba sa Daunovim sindromom prof.dr Vlado Đajić rekao je da je ova utakmica puno značila za sve učesnike jer time se ruše sve barijere.

„Teško je opisati koliko me svaki put moji drugari učine srećnim i počastvovanim što mogu da budem dio njihove priče. Hvala i kompaniji M-tel i Jeleni na podršci kao i svima koji su na bilo koji način učinili ovaj dan posebnim“, rekao je ambasador osoba sa Daunovim sindromom prof.dr Vlado Đajić.

Izvor: Saopštenje UKC RS

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *