Uhapšen Milan Bandić

October 20, 2014, 7:28 am

Policija je, po nalogu Uskoka, uhapsila zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodana Ljubičića i vlasnika CIOS-a Petra Pripuza, javili su hrvatski mediji, pozivajući se na nezvanične podatke.

Oni su, kako se navodi, uhapšeni zbog sumnje da su izvršili više koruptivnih krivičnih djela na štetu grada.

Zagrebački advokat Krešimir Krsnik je potvrdio da zastupa Bandića i da se upravo uputio kod njega na “Oranice”, što je kolokvijalni naziv za sjedište policijske službe za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala.

Krsnik, međutim, u izjavi nije mogao da potvrdi da li je Bandić uhapšen ili je samo priveden u policiju na razgovor.

Iz policije se još ne mogu dobiti informacije ko je sve privede, dok je na sajtu MUP-a objavljeno da je više osoba uhapšeno poslije višemjesečnog kriminalističkog istraživanja u vezi sa nezakonitim postupanjima u Gradu Zagrebu i Zagrebačkom holdingu.

MUP dodaje da će protiv osumnjičenih Uskoku biti podnesena krivična prijava zbog korupcije, zloupotrebe položaja i ovlašćenja.

Uskok je na sajtu objavio isto to saopštenje.

Portparolka gradonačelnika Zagreba Martina Šušnjara izjavila je ranije da nema informacije o navodnom hapšenju Bandića, rekavši da je on popodne “brao mahune u svom vrtu na Savici”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *