UEFA pokrenula istragu zbog povika “Ubij Srbina”

June 21, 2024, 7:33 am

Evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je večeras istragu protiv Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) i Fudbalskog saveza Albanije (FSHF) zbog incidenata navijača dvije selekcije tokom meča drugog kola grupe B na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

Navijači Hrvatske i Albanije su horski pjevali “Ubij Srbina” tokom utakmice.

Fudbalski savez Srbije (FSS) zatražio je od UEFA najstrože moguće kazne za HNS i FS Albanije zbog povika “Ubij Srbina” koji su se čuli tokom jučerašnjeg meča grupe B na Evropskom prvenstvu.

“U skladu sa članom 31(4) UEFA Disciplinskih pravila, danas je imenovan UEFA Inspektor za etiku i disciplinu radi sprovođenja istrage o mogućem rasističkom i/ili diskriminatornom ponašanju navijača koje se navodno dogodilo 19. juna u Hamburgu tokom utakmice grupne faze EP 2024. između reprezentacija Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) i Fudbalskog saveza Albanije (FSHF)”, saopšteno je na zvaničnom sajtu UEFA.

UEFA je u saopštenju navela da je pokrenula istragu protiv fudbalskog reprezentativca Albanije Mirlinda Dakua, koji se nedolično ponašao poslije utakmice sa Hrvatskom.

Daku je poslije meča sa Hrvatskom zajedno sa navijačima Albanije vrijeđao Srbe i Makedonce.

Inače. ta utakmica je juče završena rezultatom 2:2.

Nezavisne.com (Foto: EPA)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *