Udovičić: Maraton dio Beograda

April 16, 2015, 3:45 pm

Ministarstvo je ove godine izdvojilo 5.400.000,00 dinara za organizaciju Maratona koji će, kako je najavljeno, oboriti rekord po broju učesnika.

“Maraton je sastavni deo sportskog života Beograda i naše zemlje. Brine me podatak da svako peto dete u Srbiji ima prekomernu težinu. To je jedan od problema sa kojima kao ministarstvo treba da se suočimo i da radimo na njemu. Pružanjem podrške ovakvim manifestacijama, želimo da promovišemo sport i rekreaciju među mladima”, rekao je Udovičić.

Ministar se zahvalio i Atletskom Savezu Srbije na saradnji i pohvalio njihove dosadašnje rezultate u oblasti širenja sportske infrastrukture, i broja dece koja kreću da se bave atletikom.

“Zahvaljujem Ministartsvu omladine i sporta što je podržalo Beogradski maraton. Nije ovo pomaganje samo atletskog sporta, već atletike kao zdravog života, jer svi mogu da trče. Nadam se da će atletika vratiti ovo kroz rezultate i medalje kroz naredne rezultate”, rekao je Jevrosimović.

Kompanija SBB jedan je od partnera najvećeg sportskog događaja u glavnom gradu i obezbedila je preko 500 stanica sa bežičnim internetom duž cele staze, kako bi svi posetioci mogli da na internetu promovišu Beogradski maraton.

Beogradski maraton biće održan u subotu 18. aprila u 10.00.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *