Učenik pucao u profesorku uz povik Alahu ekber

October 13, 2015, 6:36 am

Učenik srednje tehničke škole u tome gradu ušao je u školsku zgradu noseći vazdušni pištolj, vazdušnu bombu manje snage i nož, s namjerom da ubije profesorku s kojom je bio u sukobu, rekao je za AFP tamošnji državni tužilac.

“Istražiocima je rekao da je prošle sedmice skovao plan da profesorku izbode nožem a zatim da uz prijetnju otme auto profesorke fizike i zaleti se u policijsku stanicu kako bi poginuo kao mučenik”, dodaje Tužilaštvo.

Učenik je u ponedjeljak ujutro sa sata fizike otišao u učionicu za francuski, ali se “u zadnji čas predomislio i profesorki francuskog samo predao papir u kojemu je bio nož a zatim se mašući oružjem vratio na sat fizike i pucao u profesorku” koja je “lakše ranjena u ruku”.

Sve učenike je pustio van iz razreda a zatim je sam nazvao policiju koja ga je bez teškoća privela i pritvorila prije nego što izvede pred sudiju.

“Mladića se pregledati psihijatar a policija će istražiti okolnosti njegove nedavne radikalizacije”, dodao je državni tužilac.

Francuska ministarka prosvjete Najat Vallaud-Belkacem je u saopštenju izrazila “iskreno saosjećanje i podršku ranjenoj profesorki”.

 

(agencije)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *