TV K3

android aplikacija

instaliraj

Ubio se poslije gostovanja u rijalitiju

Ubio se poslije gostovanja u rijalitiju

Britanska televizijska mreža ITV u srijedu je prestala da emituje svoj tok šou, poslije samoubistva muškarca koji je u toj emisiji gostovao nekoliko dana prije.

Emisija je prestala da se prikazuje još u utorak poslije smrti Stiva Dajmonda (63) zbog koje se mreža našla na meti kritike, pa i iz vrha vlade.

“S obzirom na težinu nedavnih događaja odlučili smo da prekinemo emitovanje The Jeremy Kyle Showa”, rekla je u srijedu izvršna direktorica televizije Kerolin Mekol.

Tabloid The Sun piše da je Steve umro zbog predoziranja morfijumom, a njegovo tijelo je deset dana nakon učešća u emisiji koja je trebala da se prikaže u ponedjeljak pronašao vlasnik stana u kom je živio.

Dajmondova bivša djevojka Džejn Kalahan objasnila je za tabloid da su se rastali nakon što je on gostovao u televizijskom šou i pao na detektoru laži kada je trebao da potvrdi da je nije nikada prevario.

Prije smrti Dajmond je poslao Džejn SMS u kojem joj je rekao da ne može živjeti bez nje, posvjedočila je Kalahan i rekla da je Dajmond bio depresivan.

“Ovaj slučaj jako zabrinjava”, istakao je portparol britanske premijerke.

“Televizije i produkcijske kuće su odgovorne za duševno zdravlje i mir gledalaca njihovih programa.”

 

Televizijska mreža se već ranije našla na naslovnim stranama novina nakon smrti dvoje bivših učesnika televizijskog rijaliti šoua Love Islanda koji su pronađeni obješeni.

Jeremy Kyle Show imao je “vjernu publiku i ekipa je predano radila četrnaest godina, ali došao je trenutak da se skine s programa”, rekla je Mekol i dodala da je “osoblje ITV-a u mislima sa porodicom i prijateljima Stiva Dajmonda”.

 Video

Nezavisne novine

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.