U Vukovaru otjerani radnici iz Srbije, imali ambleme sa srpskom zastavom (VIDEO)

November 17, 2023, 2:40 pm

Grad Vukovar udaljio je s gradilišta u centru grada radnike iz Srbije koji su postavljali uređaje za kontrolu parkirnih mjesta na javnim parkiralištima.

Pozvana je i policija koja je izašla na teren.

Pojavila se i snimka na kojoj muškarci policiji pokazuju ambleme sa sastavom Srbije koji su očito bili sporni Gradu Vukovaru. Ali, kako su Indexu rekli iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, policajci nisu utvrdili bilo kakvo protivpravno postupanje u tom slučaju.

Proširila se čak i priča da su radnici firme iz Srbije angažovana na brojanju ljudi u sutrašnjoj koloni sjećanja, ali iz Grada Vukovara su to demantovali.

Inače, na snimci se vidi i oprema koju su koristili radnici, kao i njihov automobil.

“Grad Vukovar je 17. svibnja 2022. godine putem javnog poziva ugovorio sa Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinanciranje razvoja pametnih i održivih rješenja u području prometa, odnosno postavljanje VU Smart Park sustava – uređaja za kontrolu parkirnih mjesta na javnim parkiralištima. Sukladno osiguranim sredstvima, Grad Vukovar 21. Travnja 2023. godine pokrenuo je postupak javne nabave za odabir izvođača radova.  Na temelju provedenog postupka nabave odabrana je tvrtka POSLOVNI SISTEMI TILIA d.o.o. iz Zagreba s kojom je 10. srpnja 2023. godine i sklopljen ugovor o izvođenju radova s predviđenim rokom izvođenja od ;etiri mjeseca od uvođenja u posao. Tvrtka POSLOVNI SISTEMI TILIA d.o.o. sudjelovala je na koordinacijama na temu usklađivanja radova te nas prethodno nije upoznala kako će za izvođenje ugovorenih radova angažirati podizvođače iz Republike Srbije”, navode iz Grada Vukovara.

Podizvođači koji su državljani Republike Srbije s neprimjerenim obilježjima udaljeni su s gradilišta.

Nezavisne.com (Foto: Screenshot)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *