TV K3

android aplikacija

instaliraj

U subotu sastanak političkih partija Republike Srpske sa Vučićem (VIDEO)

U subotu sastanak političkih partija Republike Srpske sa Vučićem (VIDEO)

Za subotu je u Beogradu najavljen sastanak predstavnika parlamentarnih stranaka u Republici Srpskoj sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Predsjednica Republike Srpske i potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je da je potrebno srpsko jedinstvo o važnim političkim pitanjima, ako ga se, kako ocjenjuje, neki toliko plaše.

– Ono što očekujem, jesu očekivanja u vezi sa Republikom Srpskom. A to je da kada dođemo na teren krupnih pitanja da ne pravimo razliku da li smo pozicija, opozicija. nažalost, ja taj nivo jedinstva nisam primjetila. Ali sam vrlo prepoznala jednu poruku, Bratića koji više nije na funkciji potpredsjednika skupštine, koji je rekao da ne želi temu koja će obezbijediti svesrpsko jedinstvo. Svakome ko čita politiku na poseban način to treba nešto da znači. A zar ne bi trebala da bude poruka, s druge strane, baš treba da postoji takvo jedinstvo!? – rekla je Cvijanovićeva.

Šarović: Odazvaću se na Vučićev poziv

Mirko Šarović, predsjednik SDS-a, kazao je danas u Sarajevu da će se odazvati pozivu Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije za sastanak sa parlamentarnim strankama iz RS.

“Ne znam o čemu će se razgovarati i šta je tema razgovora. Svakako ću otići jer to je poziv predsjednika susjedne države. Vidjećemo o čemu će se razgovarati u Beogradu”, kazao je Šarović.

Na pitanje kako komentariše izjavu Dragana Mektića, člana SDS-a, koji je kazao da, da je on predsjednik SDS-a, ne bi išao na taj sastanak jer je, kako je rekao, Vučić učinio sve da odmogne SDS-u na prethodnim izborima, Šarović je odgovorio da on ne zna šta bi učinio Mektić, ali da će on otići.

Upitan da prokomentariše izjave nakon neformalnog sastanka najviših funkcionera SNSD-a sa liderima stranaka koje participraju u Vijeću ministara BiH, PDP i SDS-a, Šarović je rekao da ne komentariše neformalne sastanke. Dodao je da takve sastanke sa predstavnicima vlasti u RS ima svakodnevno.

“Što se tiče poziva da izađmo iz Savjeta ministara, SNSD nas stalno na to poziva, naš odgovor je uvijek isti i poznat vam je, mi to nećemo uraditi”, kazao Šarović.

Zvizdić: U subotu poslati poruke mira koje će voditi ka stabilizaciji

Predsjedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić rekao je da od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, nakon što u subotu održi sastanak u Beogradu sa liderima parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske, očekuje poruke koje će voditi ka daljoj stabilizaciji ukupnih odnosa između BiH i Srbije, kao i stabilizaciji odnosa u regionu.
Zvizdić je istakao da očekuje poruke mira i međusobne saradnje na bazi uzajamnog poštovanja.

“Dobrodošla je svaka regionalna inicijativa i svaki razgovor čiji je jačanje mira, stabilnosti, međusobnog povjerenja, jačanje unapređenja procesa pomirenja, ekonomske, političke, društvene i kulturne saradnje, ali na bazi reciprotiteta”, izjavio je Zvizdić novinarima u Sarajevu.

Odgovarajući na pitanje da li će SDA razgovarati sa SNSD-om o vraćanju nadležnosti koje su prenesene sa Republike Srpske na BiH, Zvizdić je rekao da je na ovoj konferenciji za medije u svojstvu predsjedavajućeg Savjeta ministara /u tehničko mandatu/, a da će odgovor na to pitanje, neko iz SDA ili on, dati u prostorijama stranke.

Zvizdić je najavio da bi iduće sedmice trebalo da bude održan širi sastanak o migrantskoj krizi koji ne bi uključivao samo članove Savjeta ministara, nego i direktore nadležnih institucija, direkcija i agencija kako bi se u potpunosti posvetili pitanju migranata sa različitih aspekata.

“U ovom trenutku u BiH, prema informacijama nadležnih službi, ima oko 4 000 migranata”, saopštio je Zvizdić i dodao da se očekuje da će sa dolaskom zime biti smanjen ulazak migranata u BiH.

(TV K3 – RTRS – Nezavisne – Srna)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.