U Srbiji na snazi nove mjere

March 22, 2021, 8:30 am

Vlada Srbije odlučila je, na prijedlog Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti kovid-19, da od jutros od 6.00 sati ostaju zatvoreni ugostiteljski objekti – kafići, restorani, noćni klubovi i barovi, kao i tržni centri.

Kako je saopštneo iz Vlade Srbije, svi objekti koji budu otvoreni moraju obezbijediti poštovanje mjere od minimum devet kvadratnih metara po osobi ili posjetiocu, a izuzetak su fitnes klubovi, spa centri, teretane i slično gdje mora biti obezbijeđeno šesnaest kvadratnih metara po osobi.

Vlada Srbije ističe da će od danas ujutru biti pojačan inspekcijski nadzor poštovanja upravo ove mjere – poštovanja dozvoljenog prostora po osobi unutar objekta, kao i postojanja kovid redara u datom objektu.

Ugostiteljskim objektima dozvoljena je šalterska prodaja hrane i pića 24 sata dnevno. Hotelski restorani i kafei mogu do 21 sat usluživati samo i isključivo goste hotela sa prijavljenim boravkom.

U saopštenju se ističe da Vlada i ovim putem još jednom poziva na poštovanje svih epidemioloških mjera i apeluje na ličnu odgovornost svih građana.

“Sve mjere uvode se radi zaštite zdravlja stanovništva i svođenja socijalnih kontakata na minimum, ali do konačne pobjede nad pandemijom potreban je doprinos svih pojedinaca u društvu”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će se vakcinacija protiv zarazne bolesti kovid-19 odvijati bez prekida po unapred utvrđenom planu i u narednim danima.

Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *