TV K3

android aplikacija

instaliraj

U Prnjavoru izvedena multimedijalna predstava “Helen Keler” (VIDEO)

U Prnjavoru izvedena multimedijalna predstava “Helen Keler” (VIDEO)

Multimedijalna predstava “Helen Keler” govori o američkoj književnici koja bila gluhonjema i slijepa, ali je sa svojom upornošću naučila da čita i piše, savladala četiri jezika, te završila fakultet.

U ovoj predstavi svoju uloga ima i slijepa književnica i scenska umjetnica Borka Tadić iz Banjaluke.

Tadićeva ovu predstavu igra sa ekipom mladih glumaca banjalučkog pozorišta “Dis”. Kaže ova slijepa glumica kako energiju za predstavu crpi od mladih kolega.

“Na sceni sam sa mladim glumcima, sve se jako dobro uklopilo, predstava se pokazala uspješnom jer smo naišli na odličan prijem gdje god smo gostovali. Tokom turneje koju smo imali po BiH nisam imala redovnu pratnju koja mi pomaže pri kretanju, nego sam bila među ovim mladim ljudima i nijednog trenutka nisam osjećala da sam sama i zapostavljena – bila sam dio ekipe” , rekla je Tadićeva.

Ova predstavu proistekla je iz dugogodišnjeg rada ovog pozorišta sa licima sa invaliditetom, rekao je dramaturg predstave Ognjen Bogdanović.

“Kako je u našem pozorištu u to vrijeme bila Borka, koja je heroina našeg vremena, shvatili smo da možemo napraviti poveznicu između njih dvije”, rekao je Bogdanović.

Organizatori prikazivanja multimedijalne predstave bili su opštinska Organizacija slijepih u Prnjavoru, Dnevni centar “Neven” i prnjavorski Centar za socijalni rad, asistent u prnjavorskom Dnevnom centru “Neven” Boško Bijelonić istkao je kako je predstava održana u sklopuu projekta Eduakcijom protiv diskriminacije.

Predstava je izvedena u prnjavorskom Centru za kulturu.

TV K3

 

 

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.