TV K3

android aplikacija

instaliraj

U Nišu vojno-policijska parada

U Nišu vojno-policijska parada

U Nišu će danas, povodom 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom, biti održana vojno-policijska svečanost pod nazivom “Odbrana slobode” na kojoj će učestvovati 4.000 pripadnika Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/, 300 borbenih i neborbenih vozila i sistema i 40 letjelica.

Prikazu sposobnosti Vojske Srbije i MUP-a prisustvovaće predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović.

U Nišu će biti i predsjednik Odbora Savjeta Federacije Rusije za spoljnu politiku Konstantin Kosačov i ministar odbrane Grčke Evangelos Apostolakis, sa kojima će se Vučić odvojeno sastati uoči početka parade.

“Program prikaza obuhvata svečani defile pešadijskog ešalona, defile motorizovanog ešalona, nalet vazduhoplovnog ešalona i padobranski desant”, saopšteno je ranije iz Ministarstva odbrane Srbije.

Građani će moći da vide i borbena vozila pješadije, tenkove, borbena vozila “hamer”, artiljerijske sisteme “oganj”, borbena vozila “lazar” i artiljerijska oruđa “nora”.

Biće predstavljena i oklopna vozila Žandarmerije, policijska vozila, sredstva iz razvoja preduzeća Odbrambene industrije Srbije – “šumadija” “alas”, “miloš”, “oganj modularni” i “oganj digitalni”.

Uz protivvazduhoplovne sistema, građani će moći da vide i savremeno naoružanje i opremu po projektima “1500” i “1500 plus”.

Vojno-policijska parada počeće u 11.00 časova.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.