U Banjaluci otvorene sportske igre radnika MUP-a; Karan: Mladi policajci su budućnost (FOTO)

May 13, 2023, 9:15 am
U Banjaluci su danas, u okviru programa obilježavanja Dana policije, otvorene sportske igre radnika Ministarstva unutrašnjih poslova – “Policijada 2023”.

Otvaranju su prisustvovali ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan i direktor Policije Srpske Siniša Kostrešević.

Prije otvaranja održan je minut ćutnje za sve stradale službenika MUP-a Srpske.

Karan je rekao da kadrovsko jačanje i podmlađivanje mora da adekvatno prati i opremanje MUP-a i istakao da je Vlada Srpske u proteklih šest godina za te namjene izdvojila 150 miliona KM.

Karan je rekao da se nastavlja ulaganje i opremanje MUP-a, dodajući da je ovo Ministarstvo veliko i zahtijeva ogromna materijalna sredstva.

Sportske igre MUP-a

Sportske igre MUP-a

Otvarajući u Centru za obuku u Zalužanima kod Banjaluke “Policijadu”, sportske igre radnika MUP-a, Karan je poručio da su mladi policajci budućnost MUP-a Srpske i da je raspisan konkurs za 26 klasu za 300 novih mladih ljudi.

Predsjednik Sindikata unutrašnjih poslova Republike Srpske Anica Јondić rekla je da sa zadovoljstvom svake godine organizuju “Policijadu”, koja je prilika da policijske službenike bar na dva dana odvoje od svakodnevnog posla koji zahtijeva visok stepen posvećenosti i odgovornosti.

Inspektor Uprave MUP-a za policijsku obuku Ana Panić rekla je da “Policijada” predstavlja divno iskustvo, imajući u vidu da se pripadnici MUP-a mogu vidjeti sa kolegama iz ostalih organizacionih jedinica, te da će se takmičiti u disciplini streljaštvo.

Zaposleni u MUP-u iz svih krajeva Republike Srpske i studenti Fakulteta bezjednosnih nauka, takmičiće se u osam disciplina – streljaštvu, plivanju, džudu, malom fudbalu, basketu, odbojci, krosu i stonom tenisu.

Sportske igre MUP-a (Foto: RTRS)

Sportske igre MUP-a (Foto: RTRS)

Sportske igre koje završavaju sutra, biće održane u Centru za obuku u Zalužanima kod Banjaluke.

Sportske igre MUP-a (Foto: RTRS)
Izvor: RTRS

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *