U akciji „Roleks“ do sada slobode lišeno deset lica zbog prometa opojnom drogom

June 11, 2024, 9:22 am

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske sprovde operativnu akciju kodnog imena „Roleks“, a na osnovu razmjene operativnih informacija sa EUROPOL-om u cilju procesuiranja većeg broja lica koja su zajedničkim djelovanjem u periodu od kraja 2019. do poetka 2021. godine, djelujući kao organizovana kriminalna grupa, neovlašćeno prometovali opojnom drogom na teritoriji BiH, Crne Gore i drugih zemalja regiona Zapadnog Balkana.

Na osnovu naredbi nadležnih sudova, u toku se pretresi stambenih i poslovnih objekata kao i prevoznih sredstava na ukupno 24 lokacije na području Banjaluke, Foče, Bileće, Laktaša, Drvara i Kantona Sarajevo.

U toku dosadašnjim aktivnosti na širem podruju BiH slobode je lišeno deset lica nad kojima se sprovodi kriminalistička obrada.

Akciju„Roleks“, sprovodi Uprava za organizovani i teški kriminalitet uz podršku policijskih službenika Jedinice Žandarmerije  MUP-a, Specijalne antiterorističke jedinice, te policijskih uprava Banjaluka, Trebinje i Foča, a akcija se sprovodi u saradnji sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu BiH i MUP-om Livanjskog Kantona.

Sve mjere i radnje se preduzimaju pod nadzorom  Tužilaštva BiH.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *