U 53 napada Rusije uništeno sedam komandnih centara vojske ID

October 12, 2015, 3:29 pm

Ruska avijacija je preciznim napadima uspjela da praktično u potpunosti razruši sistem snabdijevanja boraca Islamske države gorivom i municijom, izjavio je Portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

Prema njegovim riječima, za protekla 24 časa vazdušnim udarima je uništena velika količina municije i goriva, a teroristi očajnički pokušavaju da ono što je preostalo premjeste iz provincije Raka.

Pored toga, uništeno je sedam komandnih centara boraca, šest kampova za obuku i šest skladišta municije. Konošenkov je saopštio da je ruska avijacija uništila i konvoj vojne tehnike, kao i tri podezmna bunkera u provinciji Latakija.

Precizni udari ruskog vojnog vazduhoplovstva na vatrene položaje Islamske države u provinciji Hama.

“Preciznim napadima visoko-eksplozivnih raketa uništen je krupni centar za pretovar, kao i nekoliko podzemnih bunkera i skladišta municije u provinciji Latakija“, rekao je Konašenkov. Uništen je i krupni kamp za obuku terorista u gradu Mastum, u provinciji Idlib, izjavio je, precizirajući da se taj kamp koristio kao mjesto gdje su se okupljali borci ID koji dolaze iz drugih zemalja.

 

Nezavisne

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *