Tri razloga zašto i najzgodnije žene “padaju” na maljave tipove

January 24, 2023, 9:29 am

Maljave muške grudi češće možete sresti među visoko obrazovanim pojedincima u opštoj populaciji. Takvi muškarci imaju veći seksualni nagon, duže žive, samouvjereniji su…

Postoje tri naučna razloga zašto dlakavi muškarci privlače najzgodnije žene. Bez obzira da li volite dlakave muškarce ili ne, pokazalo se da ih mnoge žene više vole, posebno muškarce sa dlakama na licu.

Zašto dlakavi muškarci privlače više žena?

Kad vide muškarca sa dlakama na licu, mnoge dame pomisle da je to “pravi” muškarac za njih, da će se pobrinuti za njih, a nadaju se i da će ispeći nešto na roštilju… Za to mogu zahvaliti nauci.

Evo 3 naučna razloga zašto dlakavi muškarci privlače najzgodnije žene:

1. Imaju viši nivo testosterona

Kada muškarci imaju viši nivo testosterona, vjerovatnije je da će imati veći seksualni nagon, duže će živjeti, samouvjereniji su i pošteniji, pa imaju više energije i optimizma. Sve ovo su stvari koje žene žele da saznaju o muškarcu na prvom dejtu.

2. Inteligentni su

Dr Aikarakudi Alias, psihijatar koji je radio na odnosu između dlakavosti tijela i inteligencije, kaže da se dlakava prsa češće nalaze među ljekarima, kao i među visoko obrazovanim osobama u opštoj populaciji, 24sata.hr.

3. Zdraviji su

Dlakavi muškarci lakše otkrivaju parazite u svom tijelu. U studiji koju je sproveo istraživač Majkl Siva-Džoti, otkrili su da će se gladne ‘bube’ na obrijanim rukama vjerovatno hraniti, u poređenju s onima na neobrijanoj ruci, budući da dlake usporavaju i upozoravaju žrtvu. Žene mogu da percipiraju kosu kao pokazatelj zdravlja “bez parazita”.

Nezavisne novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *