Tomaševićeva: Najteže će biti sa Crnom Gorom

December 7, 2014, 3:56 pm

 

 

Selekcija Srbije, koja je na proteklom Evropskom prvenstvu igrala u polufinalu, takmiči se u Grupi D sa reprezentacijama Crne Gore, Francuske i Slovačke.

“Uvijek je prva utakmica na svakom takmičenju najteža – kako nama, tako i njima. Crna Gora je protivnik koga veoma dobro poznajemo. Poslednji put kada smo se sastali izgubili smo sa jedan razlike, bila je to jaka, neizvjesna utakmica”, rekla je Tomaševićeva.

Ona je dodala da dobrom odbranom Srbija može da dođe do pobede na startu šampionata koji se od 7. do 21. decembra održava u Hrvatskoj i Mađarskoj.

“Kao golman, ja uvijek polazim od odbrane i mislim da jakom odbranom, polukontrom i kontrom nekako možemo da stignemo do pobjede. Sigurno će biti teško. Poznajemo mi njih, poznaju one nas. Biće to jedna od najtežih utakmica na prvenstvu”, rekla je Tomaševićeva, koja brani za mađarski Ferencvaroš.

Srbija će početi takmičenje na Evropskom prvenstvu u Osijeku, u Grupi D sa selekcijama Crne Gore, Francuske i Slovačke.

“Do prošle godine igrala sam u Francuskoj, tako da znam da Francuskinje imaju jako kvalitetnu i dobru reprezentaciju. Igrale smo s njima na Svjetskom prvenstvu prošle godine i pobijedile sa jedan razlike. Mislim da nas one čekaju da nam se osvete, ali se nadam da im se to neće ostvariti”, rekla je Tomaševićeva.

Ona je dodala da je Slovačku ekipu najmanje poznaje i da se plaši onog čuvenog – “lako ćemo”.

“Slovačka nam je nepoznata. Svi kažu biće lako, međutim, čula sam da su Slovakinje nedavno pobijedile Ukrajinu sa puno razlike. Ne smijemo da se opustimo. Ljudi misle idu tri ekipe iz Grupe i sa Slovačkom ćemo lagano. To ga se ja najviše plašim… lagano, lagano – da ne bude iznenađenje”, rekla je Tomaševićeva i ocijenila da Holandija može biti iznenađenje na ovom prvenstvu.

Ipak, golman Srbije smatra da su glavni favoriti na prvenstvu Mađarska, Norveška, Danska i Crna Gora.

“Mađarska ima odličnu reprezentaciju i igra kod kuće. Ima pogotovo tu prednost što će polufinale i finale biti u Budimpešti. Naravno, tu su Norveška, Danska, Crna Gora. Ima jakih ekipa i mislim da će biti mnogo iznenađenja”, rekla je Tomaševićeva.

Ona je istakla da vjeruje u visok plasman Srbije i da se nada da će se do drugog kruga sve igračice oporaviti.

“Idemo stepenik po stepenik, prvo da prođemo prvi krug i da se do tada sve devojke oporave od povreda. Tada će biti lakše. Vjerujem i u sve ostale djevojke koje nisu povrijeđene… Međutim, kada znate da vam je jedan od nosioca ekipe povrijeđen, kada znate da je dosta djevojaka povređeno, to negdje stoji… Nismo totalno rasterećeni”, rekla je Tomaševićeva.

Evropsko prvenstvo održaće se od 7. do 21. decembra u Mađarskoj i Hrvatskoj, a meč sa Crnogorkama igra se u ponedjeljak od 20.15 časova u Osijeku.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *