TV K3

android aplikacija

instaliraj

„Tola Company“ Zenica: “Nismo ludi da palimo RAOP, ne prihvatamo odgovornost”

„Tola Company“ Zenica: “Nismo ludi da palimo RAOP, ne prihvatamo odgovornost”

Iz zeničke firme „Tola Company“, koju je „Elektroinženjering“ optužio za požar u kojem je izgorjela hala nekadašnjeg preduzeća „Energoinvest Rasklopna oprema“ (RAOP) poručili su da „nisu ludi da pale“ i da čekaju rezultate istrage.

Požar u krugu RAOP-a u Istočnom Sarajevu izbio je u subotu ujutru, a ugašen je u nedjelju popodne. Izgorjela je hala nekadašnje fabrike “Energoinvest RAOP” koja je u vlasništvu „Elektroinženjeringa“ Milana Keserovića, zeta bivšeg ministra finansija RS Zorana Tegeltije.

Iz “Elektroinženjeringa” su saopštili da je do požara došlo nesrećnim slučajem, za koji je odgovorno društvo “Tola Company” iz Zenice, koje je prihvatilo odgovornost i isplatiće svu nastalu štetu.

Međutim, iz te firme ne prihvataju odgovornost dok se ne završi istraga koja je u toku.

Direktor firme „Tola company“ Darijan Mileusnić rekao je za portal CAPITAL da su vještaci na licu mjesta.

„Istina je da mi radimo tamo, ali niko nije lud da pali i sam sebi prvi štetu. Istraga je još u toku i nemam precizne informacije, a to što oni govore da smo mi odgovorni, svako može govoriti da je neko kriv, dok se ne ustanovi istina“, rekao je Mileusnić.

Dodao je da će sutra izaći na teren, odnosno posjetiti lokaciju na kojoj je bio požar i da čeka rezultate istrage.

Podsjećamo, portal CAPITAL objavio je da je nekadašnja fabrika “Energoinvest RAOP”, odnedavno u vlasništvu Milana Keserovića, zeta bivšeg ministra finansija RS Zorana Tegeltije, koji je kupio nakon što su radnici predložili stečaj, a predstečajni upravnik utvrdio da se iz hala fabrike sijeku i šleperima odvoze mašine bivšeg RAOP-a.

CAPITAL: Svjetlana Šurlan

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.