Tinejdžer se fotografisao sa delfinom za Instagram: Nesrećna životinja kasnije pronađena mrtva

August 26, 2023, 7:22 am

Američki mediji pišu da je mladunče delfina uginulo nakon što ga je muškarac sa Floride izvukao iz mora za fotografiju na Instagramu.

Ovaj 19-godišnji osumnjičenik tek treba biti optužen i tvrdi da je delfin već bio mrtav kad ga je pronašao ispod mosta pokraj Nasau Saunda.

Tinejdžer, koji nije imenovan, prije toga je podijelio postove u kojima je njegovu smrt nazvao “nesrećom”, a uz fotografiju je stavio i opis “Jednom u životu”.

Morski biolozi su nakon toga potvrdili da je delfin sa fotografije isti onaj koji je pronađen mrtav par dana kasnije.

Objave su u međuvremenu izbrisane, ali su razbjesnile javnost, pa čak i izazvale federalnu istragu koju vodi Nacionalna uprava za oceane i atmosferu (NOAA). Dr Kvinsi Gibson iz Istraživačkog programa delfina Sveučilišta Sjeverne Floride rekao je za News4Jax:

– Oblik peraja, koji je unikatan kod svakog delfina, odgovara onom na fotografiji na kojoj on drži mladunče.

Gibson je dodao da je fotografija koju je snimio tinejdžer gotovo sigurno napravljena ispod mosta, gdje je biolog ubrzo nakon toga pronašao mrtvog delfina.

Kontroverzna fotografija izazvala je burne reakcije na internetu, a tinejdžer tvrdi da je dobio prijetnje smrću zbog objave. Nakon toga se ispričao rekavši da nije uhvatio delfina, već ga je samo pronašao, piše Dejli Mejl.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *