Teslić: Prijem povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom (FOTO/ VIDEO)

December 4, 2023, 4:30 pm

Povodom međunarodnog dana osoba  sa invaliditetom  načelnik opštine Teslić Milan Miličević, organizovao je prijem za predstavnike udruženja koja okupljaju ovu populaciju. Sastanku su prisutvovali  i predstavnci lokalnog Doma zdravlja, a razgovarano je kako o realizovanim tako i o aktivnostima koje su planirane za naredni period.

O  aktivnostima i potrebama osoba s invaliditetom, predstavnici Udruženja koja okupljaju ovu populaciju na  području Teslića,  razgovarali su sa načelnikom  opštine Milanom Miličevićem. Iz Organizacije slijepih i slabovidih, ističu dobru   saradnju sa lokalnom  upravom, kao i projekat koji su u proteklom periodu zajednički realizovali.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici teslićkog doma zdravlja , a ovom prilikom najavljena je dodatna edukacija zdravstvenih radnika  ove  ustanove,  u  cilju postizanja što kvalitetnije komunikacije  sa ovom populacijom.

Na prostoru opštine Teslić djeluje nekoliko udruženja koja okupljaju osobe sa invaliditetom, među kojima su udruženje za pomoć djeci sa posebnim potrebama,  udruženje  distrofičara, kao i  nedavno osnovano udruženje paraplegičara.

Prijem je organizovan povodom obilježavanja međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, a za naredni period  najavljen je nastavak aktivnosti u cilju   poboljšanja mobilnosti  te bolje pristipačnosti različitih sadržaja  kada je u pitanju ova populacija.

TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *