TV K3

android aplikacija

instaliraj

Teslić: Miličević će tražiti pokretanje istrage o nesprovođenju inicijative za raspuštanje Skupštine (VIDEO)

Teslić: Miličević će tražiti pokretanje istrage o nesprovođenju inicijative za raspuštanje Skupštine (VIDEO)

Ni nakon skoro pet mjeseci od podnošenja inicijative za raspuštanje Skupštine opštine Teslić od strane načelnika Milana Miličevića, nije došlo do izjašnjavanja u Narodnoj skupštini Republike Srpske o inicijativi niti o statusu inicijative od strane Ministarstva lokalne samouprave.

– Načelnik Miličević do sada je uputio dvije urgencije Ministarstvu lokalne samouprave da se izjasni o statusu inicijative za raspuštanje SO Teslić na koje nije bilo nikakvog odgovora, a ovih dana upućena je i treća urgencija sa upozorenjem da će se zbog nepostupanja po inicijativi koja je podnesena blagovremeno otvoriti pitanje svjesnog nepoštovanja Zakona o lokalnoj samoupravi od strane resornog ministarstva, te tražiti od nadležnih istražnih organa Republike Srpske provođenje istrage – saopšteno je iz kabineta za odnose s javnošću opštine Teslić.

– Imajući u vidu da je od resornog ministarstva u prethodnih godinu dana osim inicijative o raspuštanju lokalne skupštine u Tesliću takođe uzaludno zahtijevano da ocijeni zakonitost više akata koje su donosili odbornici skupštinske većine u Tesliću, može se postaviti i pitanje odgovornosti i saučesništva resornog ministarstva za veliku finansijsku štetu koju trpi opština Teslić velikim brojem nezakonitih odluka, koje su sudskim putem potvrđene kao nezakonite – stoji u saopštenju.

U opštinskoj upravi navode da, s obzirom da je Ministarstvo lokalne samouprave obavezno da sprovodi svoj Zakon – ignorisanjem inicijative podnesene blagovremeno u skladu sa zakonom krši se svjesno ne samo zakon nego i volja građana jasno i ubjedljivo iskazana na referendumu o opozivu načelnika opštine Teslić održanom 3. marta.

– U ovom slučaju ne radi se samo o zaštiti interesa građana opštine Teslić od štetnih i preskupih nezakonitih akata skupštinske većine i opstrukciji razvoja Teslića, već se radi i o principu postojanja pravne države u Republici Srpskoj i jednakosti pred zakonom bez političke i druge diskriminacije. Ovakvim postupanjem ugrožene su i sve druge opštine i gradovi u Republici Srpskoj, kao i njeni građani. Ovakvim činjenjem i nečinjenjem Ministarstvo lokalne samouprave, a samim tim i Vlada Republike Srpske padaju na ispitu odgovornosti prema građanima, nanose veliku finansijsku štetu i ruše Republiku Srpsku kao pravnu državu, ruše njen ugled i izazivaju političku i društvenu nestabilnost nesprovodeći selektivno sopstvene zakone – saopšteno je iz Opštinske uprave Teslić.

(TV K3)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.