Teslić: Humanitarna akcija za porodicu Jokić-Vulović (FOTO/VIDEO)

July 23, 2022, 12:02 pm

U Tesliću je u toku osma po redu humanitarana akcija organizacije Srbi za Srbe. Ove godine cilj je renoviranje i opramnje kuće za petočlanu porodicu Jokić –Vulović, porodicu u kojoj o četvorici dječaka, kući i imanju, brine samohrana majka Vesela.

U dvorištu kuće u u teslićkoj mjesnoj zajednici Jelić Potok dočekala nas je nasmijana družina. Destogodišnji Georgije, osmogodišnji Samsnon, šestogodišnji Rastko i Vuk koji ima svega tri godine. Stub porodice je majka Vesela.

Iako sama brine o četvorici dječaka, Vesela stiže pozavršavati i sve poslove oko domaćih životinja, bašte, ali i plastenika u kojem upravo dozrijeva sezonsko povrće.

Družina dječaka kaže da uz igru i školske obaveze dvojice starije braće, rado pomažu i u svakodnevnim aktivnostima u kući i dvorištu.

Iako su od nedovršne kuće, sa starom stolarijom i namještajem kakv su mogli priuštiti napravili svoj dom, njihovi prihodi nisu dovoljni za veća ulaganja. Bio je to razlog da u Humanitarnoj organizaciji Srbi za Srbe za ovu godinu postave jasan cilj- ovoj petočlanoj porodici obezbjediti adekvatan prostor za život.

Da bi uradili planirano, pema procjenama biće potrebno oko 30 000KM, te ovom prilikom sugrađane pozivaju da im i ovaj put pomognu da zajedničkim snagama ostvare i ovaj cilj.

Riječ je osomoj porodici koju Srbi za Srbe pomažu u Tesliću, a nakon trećeg avgusta za kada je planiran centralni događaj, najavljuju još humanitarnih aktivnosti koje su ove godne usmjerene ka ljepšem životu porodice iz Jelić Potoka.

(TV K3)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *