Svečana sjednica Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo povodom Spasovdana (FOTO)

June 10, 2024, 12:35 pm

Ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske  Željko Budimir i džudista Nemanja Majdov dobitnici su ovogodišnje Povelje Istočnog Novog Sarajeva koja se dodjeljuje povodom krsne slave opštine Spasovdana, odlučeno je danas na svečanoj sjednici SO Istočno Novo Sarajevo. Odbornici u SO Istočno Novo Sarajevo danas su donijeli i odluku o dodjeli plaketa povodom opštinske krsne slave. U četvrtak, 13. juna, između ostalog, biće održana slavska litija na Trgu Republike Srbije, te otkriven spomenik porodici na ovom trgu.

Ministar Željko Budimir i džudista Nemanja Majdov dobitnici su ovogodišnje Povelje Istočnog Novog Sarajeva koja se dodjeljuje povodom Spasovdana krsne slave ove opštine.

„Najviše priznanje ove godine, Povelju opštine Istočno Novo Sarajevo, dobio je Željko Budimir, ministar za naučno – tehnološki razvoj i visoko obrazovanje u Vladi RS za nesebičan razvoj visokoškolskih ustanova na području opštine Istočno Novo Sarajevo. Druga povelja našem sugrađaninu Nemanji Majdovu za ostvaren sportski rezultat i doprinos ugledu i afirmaciji naše opštine“  istakao je Vedran Jovančić, predsjednik Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo.

Ovogodišnji dobitnici opštinske plakete su ginekolog u Domu zdravlja Nataša Đerić Rakita, radiolog u Bolnici “Srbija” Zorica Mirvić i direktor “Toplana” Dejan Berjan.

„Plaktete opštine Istočno Novo Sarajevo dobili su Nebojša Mičić za humanitarni rad. Tanja Đaković pomoćnik ministra za kulturu u Ministarstvu prosvjete i kulture u Vladi RS, koja je doprinijela stvaranju Narodnog pozorišta u Istočnom Novom Sarajevu. Novinar Gvozden Šarac dobio je Plaketu za istraživački rad i doprinos u očuvanju kulture sjećanja i pamćenja na Odbrambeno – otadzbinski rat“ kaže Jovančić.

Na pitanje novinara zašto još uvijek nije završen Studentski dom i da li ministar Budimir snosi odgovornost za to Jovančić je odgovorio.

„Gospodin ministar stvarno nije kriv za to. Radovi su u toku i biće završeni. Ministar i Vlada su izdvojili značajna sredstva za domove i rektorat u opštini Istočno Novo Sarajevo, zato je zaslužio najviše priznanje opštine“ rekao je Jovančić.

“Povodom krsne slave biće dodijeljene i zahvalnice istakutim radnicima u preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Opština Istočno Novo Sarajevo, kao i udruženjima koja djeluju u ovoj opštini”, rekao je Jovančić. Svečana Spasovdanska akademija biće održana u srijedu, 12. juna u Sportskoj dvorani na Trgu Republike Srbije s početkom u 20.00 časova.

TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *