TV K3

android aplikacija

instaliraj

Stranka za BiH pozvala OHR da smijene Dodika

Stranka za BiH pozvala OHR da smijene Dodika

Zakazana posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na temu osporavanja bonskih ovlašćenja i vraćanja nadležnosti entitetima, na inicijativu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, predstavlja razvlašćivanje države BiH i opasnost visokog rizika po mir i stabilnost – naveli su ovo na pres konferenciji Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

Predsjednik stranke Amer Jerlagić naglasio da je sazivanje sjednice NSRS rušenje Ustava BiH i uvlačenje svih političkih partija u novu veliku političku ustavnu krizu.

– Želimo da poručimo da stojimo iza svakog poteza visokih predstavnika, a posebno poteza koje je povlačio Pedi Ešdaun, kada su u pitanju dodatne nadležnosti i jačanje institucija BiH. Ustav BiH je to jasno rekao u Članu 3/5 o dodatnim nadležnostima države BiH – rekao je Jerlagić. On je pozvao visokog predstavnika i OHR da pokrenu političku smjenu lidera SNSD Milorada Dodika.

– Bez obzira na to što iza njega nedvojbeno stoje Rusija i Srbija. Jer to je onaj isti čovjek koji je rekao da BiH nije njegova država, a član je njenog Predsjedništva, što je paradoksalno – tvrdi Jerlagić.

Član Predsjedništva Stranke za BiH Suad Kurtćehajić izjavio je da “Dodik vjerovatno želi da opipava puls i snagu koje imaju ostale partije u oba entiteta, kako će reagovati međunaronda zajednica prije no što prelomi u kojem će pravcu ići”.

(Fena – Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.