Stiven Sigal će glumiti u ruskom filmu o ratu u Ukrajini: “Svijet treba da vidi pravu istinu”

May 9, 2023, 3:57 pm
Američki glumac i reditelj Stiven Sigal (70) navodno je na konferenciji za novinare u Samari govorio o radu na dokumentarnom filmu koji će prikazati događaje “specijalne vojne operacije” u Ukrajini.
Holivudska zvijezda planira da dokaže da Rusija nije napala Ukrajinu, kako o tome pišu druge zemlje, već se bori samo protiv nacizma.”Trenutno se radi dokumentarni film o dešavanjima u Ukrajini. Mislim da je važno pokazati svetu celu istinu i šta se tamo zaista dogodilo. Slično se dogodilo i drugim zemljama, uključujući i predstavnike NATO-a i SAD. To nije zanimanje, kako kažu, rekao je Sigal na konferenciji za novinare.

Sigal tvrdi da je obišao žarišta u zoni specijalnih operacija, gde se sastao sa velikim brojem ruskih vojnika, a navodno je razgovarao i sa ukrajinskim vojnicima. On tvrdi da 99 odsto informacija o tome šta se dešava u Ukrajini dolazi iz stranih medija koji tamo nikada nisu ni kročili, i smatra da većina ovih lažnih informacija dolazi iz centara koji se nalaze u SAD, zbog čega svijet ne zna šta je istina.

Prije devet mjeseci Denis Pušilin, lider dela Donjecke oblasti koji kontroliše Moskva, najavio je Sigalov film o dešavanjima u Donbasu i na teritoriji republike. Lider DPR mu je poželeo sreću jer smatra da promena stava javnosti prema ovom ratu nije lak zadatak, a potvrdio je i Sigalove razgovore sa ratnim zarobljenicima u centru Jelenovke.

Pres-služba Liberalno-demokratske partije Rusije (LDPR) saopštila je ranije da je Sigal posjetio Donbas zajedno sa liderom stranke Leonidom Slukijem, koji je i predsednik međunarodnog komiteta ruske Državne dume (donjeg doma parlamenta).

Stiven Sigal je bio zvijezda američkih akcionih filmova 1980-ih i 1990-ih. Dok je njegova karijera bila na zalasku, polako se približavao političkim liderima, uključujući i Vladimiru Putinu. Putin mu je 2016. uručio ruski pasoš iako je zadržao američko državljanstvo. Nakon dobijanja državljanstva, Ukrajina mu je zabranila ulazak u zemlju zbog eskalacije nemira na istoku Ukrajine.

Zatim, 2018. godine imenovan je za specijalnog izaslanika za unapređenje veza sa SAD i Japanom. Rusko ministarstvo spoljnih poslova je tada saopštilo da će Sigalov zadatak biti “olakšavanje odnosa između Rusije i Sjedinjenih Država u humanitarnoj oblasti, uključujući saradnju u kulturi, umetnosti i razmeni mladih“.

Glassrpske.com (Foto: Twitter)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *