Stevanović: Tražili smo stečaj u “Ekvatoru” jer Davidović nije htio da sarađuje

June 11, 2024, 10:40 am

Firma “Standard Prva” iz Bijeljine u martu je podnijela prijedlog za stečajni postupak kompanije “Ekvator” ali i za druge firme koje su povezana pravna lica, a razlog za ovaj potez je neuspostavljanje saradnje sa vlasnikom Đorđem Davidovićem, potvrdio je za “Nezavisne novine” Miloš Stevanović, vlasnik firme “Standard Prva”.

“Nismo se mogli dogovoriti sa Davidovićem na na koji način da nam vrati dugove koje su otkupljeni”, kazao je Stevanović.

Podsjetimo, Stevanović je od Investiciono – razvojne banke (IRB) Republike Srpske u novembru prošle godine otkupio 180 miliona maraka potraživanja za 30 miliona maraka, a u tom paketu su se našla i dugovanja koja je Davidović imao prema IRB-u.

Stevanović ističe da smatraju da je stečajni postupak jedini ispravni put da se to naplati.

“Svjesni smo da postoje i drugi povjerioci koji nas stalno pozivaju i izražavaju svoju zabrinutost. Nadamo se te da će sud biti taj koji će da stavi  konačnu tačku na broje nepravilnosti kada je  pitanju funkcionisnje te kompanije”, pojašnjava Stevanović za “Nezavisne novine”.

Kako je rekao, ne može da polemiše u vezi toga što je policija podnosila izvještaje protiv vlasnika “Ekvatora”, te ističe da to nije u njihovoj nadležnost. Ali, kako kaže, siguran je da će svi građani  koji su kupili stanove od Davidovića i imali uredne papire moći da ostvare svoja prava putem stečajnog postupka.

Podsjetimo, u aprilu je banjalučka policija podnijela prijavu tužilaštvu protiv firme “Ekvator” i njenog vlasnika Đorđa Davidovića zbog sumnje da su počinili 20 krivičnih djela kojima su pribavili imovinsku korist od 8,2 miliona maraka. Tim izvještajem su ih teretili da su to uradili od 2015. do kraja 2021. godine, na štetu više građana i firmi.

(Nezavisne – Foto: Arhiva)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *