Stevandić: Partneri iz FBiH nemaju nikakav autoritet

May 13, 2024, 6:53 pm

 Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izrazio je razočarenje današnjim sastankom lidera stranaka partnera na nivou BiH i zbog toga što nije urađeno ništa kako bi se stabilizovala situacija u BiH zbog toga što partneri iz Federacije BiH /FBiH/ nemaju nikakav autoritet.
“Ovo je velika sramota, ovo je četvrti, peti sastanak gdje mi nemamamo nikakve partnere. Mi imamo partnere koji nemaju vlastiti autoritet, koji moraju sa nekim sa strane da se usaglašavaju”, rekao je Stevandić na konferenciji za novinare nakon sastanka koji je održan u Sarajevu.

Prema njegovim riječima, namjera je da model kojim je sponzorisana rezolucija o Srebrenici bez odluke srpskog člana Predsjedništva BiH, bez saglasnosti Parlamentarne skupštine BiH, Doma naroda ili skupštine entiteta, bude model rada u BiH.

“Zato stalno vrše opstrukcije da bi nama nešto nametnuli. Iako mi u koaliciji poštujemo što dogovorimo, na ove sastanke dolazimo uzalud. Odgovornost je na partnerima iz FBiH koji ne znaju ni šta hoće, ni kako hoće”, rekao je Stevandić.

Srna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *