Stevandić: Dobra vrijest o zajedničkoj sjednici Vlada Srpske i FBiH

June 2, 2023, 10:36 am

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da je dobra vijest što je dogovorena zajednička sjednica vlada Republike Srpske i Federacije BiH /FBiH/, a u cilju dogovora i relaksacije situacije.

Govoreći o jučerašnjem dogovoru lidera vladajućih stranaka na BiH nivou o izmjeni Izbornog zakona BiH, Stevandić je rekao da je njegov stav da i opozicone stranke mogu biti uključene u dogovor o izmjeni Izbornog zakona BiH.

“Što se mene tiče svi su pozvani da budu uključeni, nikome nije zabranjeno. Dobra vijest je da će Vlada Republike Srpske i Vlada Federacije imati zajednički sastanak, da mi idemo putem dogovora, da relaksiramo situaciju a ne da doprinosimo bilo kakvoj eskalaciji”, rekao je Stevandić novinarima u Banjaluci.

Šef Misije OEBS-a u BiH Brajan Kroče Ageler rekao je da je OEBS sretan jer se preduzimaju određeni koraci koji će dovesti ka poboljšanjima Izbornog zakona BiH.

“Smatramo da je zaista važno da se poboljša povjerenje javnosti kada su u pitanju institucije i sami izbori, koje je trenutno na niskom nivou”, rekao je Ageler.

U Mostaru je juče održan sastanak lidera SNSD-a Milorada Dodika, SDP-a BiH Nermina Nikšića i HDZ-a BiH Dragana Čovića u Mostaru a lideri su dogovorili i odredili predstavnike koji treba da krenu u izradu izmjena Izbornog zakona BiH. Zajednička sjednica dvije vlade najavljena je za četvrtak, 8. juni.

SRNA

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *