Stevan Šerbedžija izveo monodramu Suvišan čovjek

July 13, 2016, 6:59 am

Mladi beogradski glumac Stevan Šerbedžija izveo je večeras u Kotor Varošu, u okviru Festivala pozorišta “Kvart 2016”, monodramu “Suvišan čovek”.

Tekst drame inspirisan je motivima i likovima “Zapisa iz podzemlja” Fjodora Mihajloviča Dostojevskog i govori o odbačenom buntovniku koji na ciničan i duhovit način preispituje svoj nesporazum sa okruženjem.

“Tema moje monodrame je inercija i mentalna invalidnost današnjeg čovjeka. Neprestano vodim dijalog upravo sa publikom i pokušavam da je isprovociram što je više moguće”, rekao je Šerbedžija, koji je napisao i režirao monodramu.

Glavni lik monodrame kroz otvoren dijalog sa publikom želi da probudi i osvijesti ljude koji su postali “slijepi” i koji su se duhovno otuđili jedni od drugih.

On ne pristaje na svijet koji je uljuljkan u sopstvene laži i životarenje bez smisla, te na kraju bira smrt kao jedini častan izlaz iz zatvorenog kruga.

Stevan Šerbedžija diplomirao je na Akademiji umjetnosti u Banjaluci.

Festival pozorišta “Kvart 2016” završava se sutra komedijom “Ko je ovđe idiot?” koju izvode beogradski glumci Milan Kalinić i Srđan Ivanović.

 

(Glas Srpske)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *