TV K3

android aplikacija

instaliraj

Stefanović: Uskoro prvi rezultati istrage o paljenju ambasada

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da uskoro očekuje prve rezultate radne grupe koja treba da utvrdi sve okolnosti paljenja ambasada 2008. godine, ističući da će javnost o svemu biti obaveštena.

Stefanović: Uskoro prvi rezultati istrage o paljenju ambasada

Stefanović je rekao da je radna grupa formirana kako bi se na najozbiljniji način istražile sve okolnosti o paljenju ambasada.

– Članovi tima su već razgovarali sa tužilaštvom i sad se radi potpuna analiza obimne dokumentacije. Želimo da vidimo gde su mogući propusti i uputili smo zahtev svim linijama rada, koje su tog dana bile zadužene za obezbeđenje, da nam daju sve naredbe i podatke koje su imali za taj dan – naglasio je Stefanović.

On je, nakon što je dodelio nagradu policajcu Borislavu Zoriću, rekao novinarima da je za šefa tima postavio svog šefa kabineta Ivana Ristića, kako niko ne pomisli da se beži od odgovornosti.

Početkom jula ministar Srefanović formirao je Radnu grupu koja treba da utvrdi sve okolnosti u vezi sa paljenjem ambasada SAD i Nemačke u Beogradu 2008. godine, do koje je došlo nakon mitinga protiv proglašenja nezavisnosti Kosova.

Radna grupa je formirana kako bi se u potpunosti ispitale sve činjenice tog dogadjaja, identifikovali počinioci i u potpunosti rasvetlio taj čin, a odgovorni organizatori i napadači proceusirali. TANJUG

Komentarišite

Your email address will not be published.