Staze i hoteli krcati

February 17, 2015, 8:45 am

Zbirnih podataka još nema, ali po svemu sudeći, ova sezona mogla bi da bude jedna od najuspješnijih!

Na ruku onima koji žive od zimskog turizma ide i prognoza vremena, koja pokazuje kako će se snijeg zadržati do kraja februara, što će im i te kako dobro doći nakon prošle sezone, koja je zbog nedostatka snijega doslovno propala.

Iz preduzeća “ZOI 84”, koje upravlja olimpijskim stazama i vertikalnim prostorom na Bjelašnici i Igmanu, kažu kako su zadovoljni dosadašnjim tokom sezone.

“Možemo reći da smo jako zadovoljni sezonom jer su svi smještajni kapaciteti u januaru bili u potpunosti popunjeni. Samo proteklog vikenda na Igmanu i Bjelašnici imali smo nekoliko hiljada gostiju”, kazali su oni.

Ivana Lizdek, portparol Olimpijskog centra “Jahorina”, kazala je kako je ova planina samo proteklog vikenda oborila rekord po broju turista koji su je posjetili, jer podaci pokazuju kako je u nedjelju na ovoj planini gostovalo 5.500 skijaša.

Kako je rekla, svi smještajni kapaciteti su popunjeni, ali bi slobodnih mjesta trebalo biti već danas.

Dragan Pauković iz Ski-centra “Kozara” kaže kako na krajiškoj ljepotici nema prevelike gužve, ali da na planini konstantno ima skijaša.

“Čitava sezona dosad je bila dosta uspješna. Uskoro će biti organizovano i noćno skijanje, dok će se po danu moći skijati srijedom i petkom od 13 časova. Dnevni pas je 15 KM, poludnevni 10 i noćno skijanje 13 KM.”

Banjalučanka Olja P. protekli vikend provela je na Kupresu i, kako nam je rekla, nije se nimalo pokajala.

“Staze su bile izvrsno pripremljene, a popunjene toliko da su se ljudi skoro sudarali. Odlučila sam se za privatni smještaj, koji je za mene, supruga i dijete koštao 75 KM po danu. Jedino što mi je zasmetalo su previsoke cijene u ugostiteljskim objektima, jer primjera radi kafa košta 2,5 KM”, kazala nam je ona.

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda RS su poručili kako vrijeme zasad ostaje nepromijenjeno, te kako bi snijeg na planinama trebalo da se zadrži do kraja februara.

“Padavina neće biti sve do narednog vikenda, kada bi snijeg trebalo ponovo da prekrije planine. Naglog topljenja snijega neće biti jer su jutra hladna”, kazala nam je Milica Đorđević, dežurni meteorolog.

 

Nezavisne

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *