Stanivuković o izboru srpskih delegata za Dom naroda BiH

December 1, 2022, 8:09 pm

“Izdaja dogovora” – ovako je večeras u emisji “Stav” TV K3 gradonačelnik Banjaluke i član Predsjedništva PDP-a Draško Stanivuković okarakterisao današna dešavanja u Narodnoj skupštini Republike Srpske u vezi izbora delegata za Dom naroda u BiH iz Republike Srpske.

Stanivuković navodi da su imali dogovor da PDP, SDS i Lista za pravdu i red, sa dijelovima Pokreta za državu i SDP-om da se podrže dva opoziciona kandidata za delegate. Međutim očigledno, dogovor je propao, jer je PDP ostao bez delewgata.

– Mi smo se dogovorili da PDP glasa za naše delegate, da ga podrži Lista za pravdu i red i da imamo glasove SDP-a, što je dovoljno da se napravi jedan delagat, a drugo je bilo glasovi SDS-a sa glasom Nebojše Vukanovića. Šta se dešava? Da delegat iz reda SDS-a dobije višag glasova, a PDP manjak – pojašnjava Stanivuković, navodeći da je teško spekulisati, ali da se radi o koordinaciji da PDP ostane bez delegata.

Navodi da je bilo važno da opozicija ima dva delegata, jer bi to bila značajna vaga. Smatra da se opozicija i pozicija mogu dogovarati, jer postoje teme koje “ne smiju biti politika”.

(TV K3)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *