Stakla na tuš kabini zablistaće uz pomoć jedne namirnice iz kuhinje

September 15, 2022, 8:14 am

Prirodna sredstva za čišćenje sjajan su način da koristite manje hemikalija, uštedite novac i smanjite uticaj na životnu sredinu.

Kada koristimo sredstva za čišćenje kupljena u prodavnici, izlažemo svoja pluća, kožu i ruke hemikalijama koje nisu najbolje za njih, a onda sve to ispuštamo u kanalizaciju da bi se priroda kasnije borila.

Ipak, vjerovali smo da je tvrdokorne mrlje od kamenca koje ostaju na staklu tuš kabine nemoguće ukloniti bez teških hemijskih sredstava. Sve do sada.

Na TikToku se nedavno pojavio snimak koji pokazuje da uz pomoć jednog neočekivanog proizvoda iz kuhinje možete skinuti sve skorjele kapljice vode bez imalo muke.

U pitanju je limun, koji je, kako je Lora de Bara, ekspertkinja za čišćenje i održavanje domaćinstva pokazala, potrebno presjeći na pola i tom polovinom prelaziti preko prljavog stakla. Nakon čišćenja samo isperite vodom i prebrišite krpom od mikrofibera. Kiselina iz limuna razgradiće sav kamenac, a vaša će tuš kabina zablistati kao nova, prenosi Krstarica.

Izvor: Krstarica

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.