SRS: Hag ubija Šešelja; Hag ne odgovara

October 19, 2014, 11:59 am

Šarović je napomenuo da su prošli svi rokovi za donošenje presude, te da SRS traži bezuslovno i momentalno oslobađanje Šešelja, kome se zdravstveno stanje znatno pogoršalo. Konstatuje i da su svi koji ćute i ne čine ništa da zaštite Šešeljeva ljudska prava “saučesnici u ubistvu”, prenose beogradski mediji.

“Vojislav Šešelj je nekoliko mjeseci tražio pregled jer je konstantno imao povišenu temperaturu, na šta su mu ljekari rekli da je takva temperatura u Holandiji normalna”, rekao je Šarović.

On je naveo, da je prije dva mjeseca zatvorski ljekar “nešto pronašao i upisao kao dijagnozu”, te poručio da niko nema pravo da krije nalaz o zdravstvenom stanju Vojislava Šešelja. Podsjetio je da su Šešeljevi problemi sa debelim crijevom počeli u oktobru 2012. godine, ali da su mu tada govorili da to nije ništa ozbiljno, da bi nakon godinu dana “natezanja sa zatvorskim ljekarima” u oktobru 2013. godine lider radikala bio operisan.

U Haškom tribunalu ne žele da komentarišu zdravstveno stanje Vojislava Šešelja. Portparolka tog suda Magdalena Spalinska rekla je da ne može da iznosi detalje o zdravstvenom stanju predsjednika SRS bez njegovog odobrenja.

Spalinska je, takođe, navela da ne želi da komentariše optužbe čelnika SRS-a da Haški tribunal ima namjeru da likvidira Šešelja neadekvatnim liječenjem.

Predsjednik Savjeta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić rekao je da ne zna pojedinosti o zdravstvenom stanju Šešelja, te da bez prethodne saglasnosti optuženog ne želi da daje komentare.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *