Srbija uputila protestnu notu Hrvatskoj zbog Grlić-Radmana (VIDEO)

February 25, 2024, 11:56 am

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uputilo je danas protestnu notu Ambasadi Hrvatske u Beogradu povodom neprihvatljive izjave ministra spoljnih poslova Hrvatske Gordana Grlić-Radmana.

“Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije i ovim putem želi da ukaže na potpunu neprihvatljivost izjava ministra spoljnih poslova Hrvatske Gordana Grlić – Radmana izrečenih 24. februara na Dnevniku N1 televizije u Zagrebu, upućenih protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Republike Srbije u celini”, saopštilo je MSP Srbije.

Ministarstvo je takođe ukazalo kako te “izjave predstavljaju dalji nastavak izgradnje atmosfere mržnje prema Srbiji i srpskom narodu i narušavaju zajedničku politiku promovisanja mira i stabilnosti u regionu”.

“Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije iskazuje očekivanje da će se visoki zvaničnici Republike Hrvatske u nastupajućem periodu uzdržati od izjava koje predstavljaju mešanje u unutrašnje stvari Republike Srbije, te voditi politiku pomirenja i dobrosusedskih odnosa dve države,” navedeno je u protestnoj noti Ministarstva.

Grlić-Radman je gostujući u subotu na hrvatskoj N1 izjavio da su jedno građani Srbije, a drugo Vučić i njegova politika koja, kako je naveo, mora da odluči “na kojoj će stolici da sedi” i dodao da “Vučić može biti trabant i satelit Rusije, ali neće se dopustiti uticaj Rusa ili drugi maligni uticaji koji bi narušili stabilnost Zapadnog Balkana”.

Reagujući na te izjave, Vučić je istakao da hrvatski ministar spoljnih poslova ne samo da se miješa u unutrašnje stvari Srbije, već vređa srpski narod i preti građanima Srbije.

“Hrvatski ministar ne samo da se brutalno meša u unutrašnje stvari Srbije, već po običaju laže i vređa srpski narod i preti građanima Srbije. Grlić-Radman je jedno u pravu, možda sam ja nečiji trabant, možda i vartburg, možda i fića, ali nikada nisam bio ničiji potrčko i sluga, što se za Grlić-Radmana ne može reći. Da ne idem daleko u prošlost, bilo bi suviše bolno”, napisao je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav, prenosi Tanjug.

Izvor: Nezavisne novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *