Srbija oštećena protiv Švajcarske

December 4, 2022, 8:09 am

Fudbalska reprezentacija Srbije je porazom od Švajcarske (2:3) okončala svoje učešće na Mundijalu u Kataru već nakon grupne faze, a kao i prije četiri godine u Rusiji susret dva tima obilježili su sporni momenti.

Slično kao i 2018. kada njemački sudija Feliks Brih nije dosudio očigledan jedanaesterac na Aleksandru Mitroviću, susret u Dohi je takođe obilježio jedan sporni momenat oko kojeg je bilo dosta povika iz srpskog nacionalnog tima.

Sporni momenat dogodio se sredinom drugog poluvremena, tačnije u 65. minutu, kada je Mitrović pao u kaznenom prostoru Švajcarske nakon kontakta sa štoperom protivničke ekipe Fabijanom Šarom.

Srpskog napadača je prilikom prodora Švajcarac povukao u predjelu vrata, nakon čega je ovaj malo sporije pao pa sudija Fernando Rapalinja nije odlučio da pogleda VAR snimak i razmisli o dosuđivanju penala.

Sudijski stručnjak sa RTS-a, Dejan Nedić, istakao je da ovdje nema dovoljno intenziteta za najstrožu kaznu, ali u Njemačkoj su u ovoj situaciji vidjeli jedan drugi sporni detalj, koji je većini promakao.

Nakon što su pregledali snimak iz drugog ugla, Nemci su uočili da je Šar prij e kontakta sa Mitrovićem rukom odigrao na loptu i da je to morao biti penal.

Oni smatraju da je Rapalinja morao da pogleda VAR i da “ORlovima” dodijeli najstrožnu kaznu, pa ispada da je srpski tim na kraju ponovo oštećen protiv “sajdžija”, prenosi Sportal.

(Srpskainfo – FOTO: RONALD WITTEK / EPA)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *