Srbija: Carinici otkrili drogu u poštanskim pošiljkama

November 24, 2022, 3:55 pm

Carinici su krajem novembra među pošiljkama koje pristižu brzom poštom otkrili i zaplijenili dve u kojima je pored prijavljenih stvari bila skrivena i droga, saopštila je danas Uprava carina.

Navode da nije rijedak slučaj da pošiljaoci u naizgled običnim pošiljkama male vrijednosti (do 50 evra) šalju narkotike skrivene u sitnim poklonima ili stvarima za svakodnevnu upotrebu.

Carinici su takav slučaj imali kada je iz Beča za primaoca u Beogradu pristigla pošiljka u kojoj su se navodno nalazili jedna kutija čaja ”PG D Originali” i džemper, a nakon detaljanog pregleda u originalnoj kutiji čaja otkrivena je i plastična kesa sa 160 grama opijuma.

Nekoliko dana prije toga, carinici su detaljno pregledali i pošiljku u kojoj se prema pratećoj dokumentaciji nalazio samo jedan par patika i dve kutije farbe za kosu.

Carinici su posumnjali da bi primaocu u Beogradu neko iz dalekog Kameruna slao samo jedne patike i farbu za kosu, na osnovu analize rizika carinici su i u ovom slučaju odlučili da se uvjere da li je to zaista tako.

Da su njihove sumnje bile opravdane uskoro je potvrđeno kada je u jednoj od fabrički zapakovanih farbi za kosu pronađena i kesica ispunjena praškastom materijom koja je odreagovala pozitivno na priručni test za narkotike, pa se osnovano sumnja da je riječ o kokainu.

Iz Uprave navode da je poznato da se carinici u svakodnevnom radu susreću sa najrazličitijim pokušajima krijumčarenja, što važi i za poštanske pošiljke u kojima su do sada otkrivane mnoge stvari koje ne bi smele tu da se nađu kao što su kokain u dečjim cipelicama, sjemenke marihuane u muzičkim diskovima, dijamant u uputstvu za kućni aparat, antikvitetni novčići u književnom časopisu, pa čak i jedna živa jedinka otrovnog pauka – tarantule…

Glassrpske.com (Foto: carina srbije)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.