SO Modriča: Razmatran Izveštaj o radu načelnika opštine za 2022. godinu (VIDEO)

March 29, 2023, 3:40 pm

Odbornici SO Modriča danas su zasedali na 23. redovnoj sednici na kojoj je razmatrano 28 tačaka Dnevnog reda. Na skupštini je dužnosti razrešen dosadašnji  zamenik načelnika opštine, te imenovan novi, a razmatran je i Izveštaj o radu načelnika opštine za 2022. godinu.

Na 23. redovnoj sednici SO Modriča odbornici su razmatrali Informaciju o prihodima od indirektnih poreza u budžetu opštine Modriča za tekuću godinu. Opština Modriča planirala je 9.000.000 KM po osnovu prihoda od indirektnih poreza za 2023. godinu. Za prva dva meseca izvršenje prihoda iznosi 78,6% u odnosu na plan za taj period. Kako se navodi u izveštaju, manji priliv je i očekivan zbog nešto manje privredne aktivnosti i servisiranja javnog duga. Ova tačka dnevnog reda usvojena je jednoglasno uz zaključke da se prate prihodi i rashodi i po potrebi preduzimaju i predlažu neophodne mere uštede.

Tokom sednice dužnosti zamenika načelnika razrešen je Mladen Milotić,koji je podneo ostavku iz ličnih razloga, a na mesto zamenika imenovana je Tamara Evđić, aktuelni narodni poslanik. Pažnju odbornika privukao je Izveštaj o radu načelnika opštine za prošlu godinu u kom se navodi da je i pored mnogih izazova i teške ekonomske situacije ostvaren zadovoljavajući rezultat i obezbeđeno normalno i kontinuirano funkcionisanje lokalne zajednice. Rad načelnika pohvalila je i opozicija.

Bez diskusije i jednoglasno usvojen je Program razvoja poljoprivrede i sela na području opštine Modriča u periodu 2023-2026. godine. Programom razvoja između ostalog, predviđeno je povećanje obima i produktivnosti poljoprivredne proizvodnje, revitalizacija ruralnih područja i unapređenje institucionalnog ambijenta za razvoj poljoprivrede. Takođe su usvojeni i izveštaji o radu za 2022. godinu Javnih ustanova Dom Zdravlja, Apoteka, Centar za socijalni rad, Kulturno sportski centar, Razvojna agencija, Teritorijalno vatrogasno-spasilačka jedinica i Turistička organizacija.

TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *