TV K3

android aplikacija

instaliraj

SNSD brani Dejtonski sporazum, slobodu i samostalnost Srpske

Predsjednik Izvršnog odbora SNSD-a Nebojša Radmanović istakao je da rezolucijom, koju pripremaju organi ove stranke, SNSD brani Dejtonski sporazum, kojim su Republika Srpska i njen narod dobili slobodu i samostalnost.

SNSD brani Dejtonski sporazum, slobodu i samostalnost Srpske

“Sada nam otimaju taj sporazum i već su oteli neke dijelove. Suština rezolucije je da im kažemo da tako ne može. To posebno želimo da naglasimo onima koji misle da u ime srpskog naroda mogu da biraju njegove funkcionere”, rekao je Radmanović.

On je za “Pres Republika Srpska” poručio da nema namjeru da raspravlja sa portparolima EU, OHR-a ili nekom službom strane ambasade, te da bi bilo pristojno da svi koji su se proteklih dana utrkivali da osude rezoluciju prvo sačekaju njeno donošenje, a zatim da je pročitaju.

Napominjući da rezolucija još nije završena i da je zato u najavi nije podrobnije objašnjavao, Radmanović je istakao da u njegovoj najavi rezolucije uopšte nije bilo priče o BiH.

“Kada rezolucija bude napravljena, ispašće potpuno smiješne reakcije raznih portparola koji nam drže predavanja o suverenitetu, a svi dobro znaju da BiH nije suverena. Suverenitet podrazumijeva vlastito upravljanje na vlastitoj teritoriji, a nama upravljaju stranci”, dodao je Radmanović.

Na najavu Radmanovića da će SNSD 25. aprila na saboru donijeti rezoluciju o slobodnoj i samostalnoj Republici Srpskoj, te da je ova stranka spremna da predvodi narod na tom putu, proteklih dana su kritički reagovali SDA, OHR, Ambasada SAD i predstavnici Delegacije EU u BiH.

SRNA

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.