Snijeg usporava saobraćaj

January 5, 2015, 7:36 am

Snijeg jutros usporava saobraćaj na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, a vozačima se skreće pažnja i na opasnost od lavina, navode iz Auto-moto saveza Srpske.

Na području Doboja tokom noći padala je kiša koja se ledi pri tlu, a poledice ima i preko mostova, nadvožnjaka i na prilazima tunelima.

Opasnost od lavina naročito je izražena na magistralnom putu Dobro Polje – Miljevina – Brod na Drini.

Iz AMS vozače upozoravaju da na dionicama u višim planinskim predjelima i preko prevoja ima ugaženog snijega i poledice i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina ima odrona zemlje i kamenja.

Regionalni put Ulog – Klanci, preko prevoja Morine, i dalje je neprohodan u dužini od 20 kilometara zbog visokih snježnih smetova.

Dežurne ekipe zimskih službi su na terenu, čiste i posipaju sve kritične dionice, ali niske temperature usporavaju djelovanje posipnih materijala.

Zbog radova danas će od 13.30 do 14.00 časova privremeno biti obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Doboj – Stanić Rijeka.

I dalje je na snazi obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Kostajnica – Kozarska Dubica u mjestu Vrioci. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Zbog aktiviranog klizišta u mjestu Bočac jednom krakom saobraća se na dionici magistralnog puta od Karanovca prema Ugaru, na granici Republike Srpske i Federacije BiH.

Jednom trakom vozila saobraćaju i na magistralnom putu Zvornik – Drinjača u mjestu Đevanje, te regionalnim putevima Ukrina – Gornja Vijaka, Karanovac – Mitrović.

U Federaciji BiH saobraćaj je obustavljen u Babajićima, na dionici magistralnog puta Simin Han – Kalesija. U funkciji je obilaznica preko Dubrava.

S ciljem povećanja bezbjednosti u saobraćaju u Srpskoj je u toku kampanja “Stop alkoholu na točkovima”. Kampanjom se želi uticati na promjenu stavova kod vozača, posebno mladih, koji u saobraćaju učestvuju pod uticajem alkohola.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *