TV K3

android aplikacija

instaliraj

Snijeg izazvao probleme u osam opština u Srpskoj

Obilne snježne padavine stvorile su probleme u osam opština na zapadu Republike Srpske.

Snijeg izazvao probleme u osam opština u Srpskoj

U Krupi na Uni proglašeno je stanje elementarne nepogode. Visina snijega u ovoj opštini dostiže jedan metar. Snježno nevrijeme najviše problema napravilo na elektrodistributivnoj mreži, zbog čega su pojedine opštine bile i tri dana bez električne energije.

Na području Novog Grada i Krupe na Uni, još je oko stotinu trafo-stanica bez električne energije. Stanje se popravilo na području opštine Krupa na Uni, jer je dio opštine dobio električnu energiju.

Uzrok nestanka električne energije je i padanje stubova pod težinom snijega. Nemoguće je prići pojedinim mjestima, odnosno, nisu dostupna za vozila tako da ekipe elektrodistribucije Novi Grad moraju pješice da obilaze teren i otklanjaju kvarove što im uveliko usporava posao.

Kada je riječ o niskonaponskoj mreži, na području Novog Grada ima oko 70 kvarova za koje se zna gdje su, međutim, dok se ne otklone kvarovi na dalekovodima, nemoguće je da se izvrše ove popravke.

Od jučerašnjih 159 trafo-stanica na području Prijedora koje su bile u kvaru, do sinoć na više od stotinu omogućeno je napajanje električnom energijom. Međutim, već drugi dan na području Prijedora, još su pojedina sela bez struje.

Najteže je na području Ljubije i Volara. Ekipe Elektrodistribucije su na terenu i nastoje da otklone preostale kvarove. Na području Novog Grada i Krupe na Uni, oko stotinu trafo-stanica je bez električne energije.

U opštini Srbac užurbano se saniraju posljedice snježnog nevremena koje je bez električnog napajanja ostavilo više od 2/3 stanovnika ove opštine. Ekipama elektrodistribucije Srbac danas je preostalo da saniraju posledice na još oko 40 trafopodručja.

Okolna sela u opštini Kozarska Dubica, od juče nemaju struju. Ekipe dubičke elktrodistribucije od jutros su na terenu i otklanjaju kvarove.

Snabdijevanje potrošača električnom energijom na području opštine Derventa normalizuje se i u toku dana sva naselja trebalo bi da dobiju struju.

U “Elektrodistribuciji” navode da su od jutros tri ekipe na terenu i da rade na otklanjanju kvarova na području sela Crnča, Kalenderovci, Miškovci, Agići i Trstenci.  Putni pravci na području Dervente su prohodni.

 

RTRS

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.