„SMS servis“ omogućava bržu provjeru o statusu dokumenta, novčanim kaznama i kaznenim bodovima

February 27, 2018, 9:19 am

Podsjećamo građane da putem „SMS servisa“ mogu da izvrše provjeru podataka i dobiju obavještenja iz registra Ministarstva unutrašnjih poslova RS o statusu ličnih dokumenata, novčanim kaznam, uplatama, te kaznenim bodovima.

„SMS servis“ omogućava jednostavnu i brzu provjeru dobijanja podataka o trenutnom statusu lične karte, vozačke dozvole ili putne isprave, odnosno zahtjeva za njihovim izdavanjem, registraciji vozila, pojedinačnim ili svim neplaćenim novčanim kaznama te pojedinačnom ili ukupnom iznosu kaznenih bodova.

Za svaku od navedenih usluga postoji tekst koji se šalje na jedinstven broj  091-110-122. Za provjeru statusa lične karte šalje se poruka „LK“, za vozačku dozvolu „VD“, za pasoš „PI“, za registraciju vozila „registracija“, razmak i registarska oznaka.

Uslov za korišćenje ovog servisa je da građanin lično prijavi broj svog mobilnog telefona  organizacionoj jedinici MUP-a RS, nadležnoj za izdavanje ličnih dokumenata u kojoj ima prebivalište ili boravište. Cijena usluge 0,10 KM po poslanoj poruci, a uslugu servisa mogu koristiti svi građani bez obzira na mobilni operater čiji su pretplatnici.

Detaljne informacije o korišćenju servisa mogu se dobiti na veb stranici MUP-a RS.

Izvor: SRNA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *