TV K3

android aplikacija

instaliraj

Smijeh i humor: Zašto su ove dvije stvari važne za svaku vezu?

Smijeh i humor: Zašto su ove dvije stvari važne za svaku vezu?
Ne morate biti profesionalni komičar kako bi nasmijali svog partnera. Stranica Vix prenosi nekoliko razloga zašto je važno da se potrudite da u vašoj vezi uvijek ima dovoljno šala i smijeha.

Smijanje dokazano smanjuje stres što bi moglo imati benefite na duže i kraće staze. Pomaže radu mišića, pluća, srca i opušta organizam. Osim toga, kada govorimo o benefitima na duže staze, smijanje popravlja imunitet, smanjuje bol, popravlja raspoloženje…

Humor zbližava parove, čak i ako ste u svađi s vašim partnerom, šale mogu popraviti vaše raspoloženje i dodatno vas zbližiti. One će opustiti atmosferu i pomoći vam da stvorite “mirniju klimu” za rješavanje komplikacija i svađa.

Najkraći i najjednostavniji razlog jeste ovaj – humor će uljepšati svaki sivi dan. Svaki par nailazi na teške momente u vezi, dane kada jednostavno ne mogu funkcionisati kao inače. Bilo da je u pitanju problem na poslu, u porodici… Ako možete oraspoložiti i nasmijati svog partnera u takvim trenucima, onda je vaša veza mnogo jača nego što mislite.

Parovi koji se smiju zajedno, ostaju zajedno! Magazin Evolutionary Psychology sproveo je istraživanje kroz koje su došli do zaključka da oni parovi koji dijele isti smisao za humor imaju stabilnije i duže veze.

Klix.ba

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.